Uitgebreid curriculum vitae mr.ing. W. Postma

De advocaat en mediator mr.ing. W. Postma heeft oorspronkelijk een technisch verleden.  Na zijn middelbare school volgde hij met succes de opleiding HTS Weg- en Waterbouw, waarna hij ging werken bij de Rijkswaterstaat. Aanvankelijk als wegenbouwer, daarna als onderzoeker van de Maas.

Na een twee jarige interne opleiding kreeg hij als Dienstkringhoofd het beheer over de Maas en het Julianakanaal vanaf de Belgische grens tot aan Maasbracht, daarna van de Neder-Rijn in Gelderland en later over de Neder-Rijn en Lek.

Daarnaast studeerde hij rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Waarna hij werd benoemd tot Hoofd Juridische Zaken en directielid van Directie Noordzee te Rijswijk met als beheersgebied het Nederlandse deel van de Noordzee.
Zijn hart ging echter uit naar de praktijk van het adviseren en begeleiden van mensen. In april 1982 werd hij in Venlo advocaat om al in december 1982 in zijn geboorteplaats Brunssum het huidige kantoor te openen.
Medio tachtiger jaren is hij zich gaan richten op advieswerk voor een selecte groep bedrijven. Met als hoofdtaak algemene advisering, diverse soorten overeenkomsten, arbeidszaken, huur- en milieuzaken, ruimtelijke ordening, bouwrecht, bedrijfsovernames en, indien onvermijdbaar, het voeren van procedures.

De cliënten waren (zijn) onder meer een Europees opererende ontwikkelaar van aluminium warmtewisselaars voor verwarmingsketels, een assemblagebedrijf van verwarmingsketels, een productiebedrijf van verlichtingsarmaturen, een Nederlandse dochter van de grootste Amerikaanse producent van folie voor maandverband, NAVO, Shape, een Nederlandse dochter van een Amerikaanse fabriek van grote verpakkingsmachines, een aantal fabrieken voor kantoormeubelen en stoffering in het midden van het land, een tweetal zandwinningbedrijven, een recreatiebedrijf aan de Lek, aannemers, een apothekersketen, Universiteit Maastricht etc. In 2007 is het project van de herstelsanering van de vervuilde woonwijk Emmapark in Brunssum afgerond waarin hij voor ruim 45 gezinnen met succes is opgetreden.

Daarnaast is hij altijd in ruime mate met zaken voor privépersonen en/of kleinere bedrijven bezig gebleven, waaronder met name de familie praktijk en burenrecht.

Sinds 2003 combineert hij zijn advocatenpraktijk met de specialisatie mediation. Zijn zaken worden inmiddels voornamelijk op basis van mediation opgelost. Zijn ervaringen als gecertificeerd MfN-mediator zijn goed te combineren met zijn specifieke kennis opgedaan in zijn advocatenpraktijk. Zijn affiniteiten zijn gericht op: (in willekeurige volgorde) familierecht, burenrecht, arbeidszaken, huur- en milieuzaken, ruimtelijke ordening, bouwrecht, bestuursrecht, overeenkomstenrecht.

Mr.ing. W. Postma staat zowel bij de rechtbanken Maastricht en Roermond en de rechtbank en het gerechtshof te ‘s-Hertogenbosch als bij de Juridische Loketten geregistreerd op de lijst van mediators waarnaar doorverwezen wordt voor mediation.